Voor 24 stukjes
115 g zachte boter
50 g witte basterdsuiker
225 g bloem + extra om uit te rollen
1 eetlepel sweet ras el hanout
1-2 eetlepels fijne tafelsuiker
extra nodig: bakvorm ±16x21 cm, bakpapier
Verwarm de oven voor tot 150 °C. Bekleed de bakvorm met
bakpapier. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker lichtgeel en romig.
Voeg de ras el hanout en beetje bij beetje de bloem toe en meng met de mixer
tot een kruimelig deeg. Voeg ± 50 ml koud water toe en kneed alles tot een
soepel niet plakkerig deeg. Rol het deel op het bakpapier uit en leg het met
het bakpapier terug in de vorm. Snijd het deeg met een scherp mes in 24 gelijke
stukjes. Prik met een cocktailprikker of vork gaatjes in de stukjes en bak de
koek in de voorverwarmde oven in 35- 40 minuten goudgeel en gaar. Neem de vorm
uit de oven, laat de koek 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal de koek met
papier en al uit de vorm en strooi de fijne tafelsuiker erover. Laat hem op een
taartrooster afkoelen. Breek de koek als hij helemaal is afgekoeld in stukjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten