dinsdag 4 december 2012

5 december, met een knipoog naar de Kerst, tulbandjes


Deze schattige tulbandjes heb ik gemaakt om met een chocolademelk met slagroom op pakjesavond te serveren. Maar eigenlijk kun je ze ook heel goed met Kerst serveren of na een schaatstocht of en winterwandeling. Deze tulbandjes smaken gewoon altijd erg lekker. 

 
Voor 6 tulbandjes van 175 ml

50 g rozijnen
50 g gedroogde cranberries 
1 eetlepel cuarenta y tres likeur
50 g blanke amandelen
150 g fijne tafelsuiker
150 g zachte boter
geraspte schil van ½ citroen
3 eieren
95 g tarwebloem
95 g zelfrijzend bakmeel
2 theelepels speculaaskruiden
2 eetlepels melk
Extra nodig: flexvorm met 6 mini tulbandjes

Week de rozijnen en de cranberries ± 30 minuten in de likeur. Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Hak ze grof.
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Klop de suiker met de boter en de citroenrasp lichtgeel en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen.
Roer de twee meelsoorten en de speculaaskruiden door elkaar en spatel het mengsel door het beslag. Voeg de rozijnen en de cranberries met de likeur, de amandelen en de melk toe. Vul de ingevette vormpjes met het beslag en bak de tulbandjes in ± 30 minuten goudgeel en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten