Deze schattige tulbandjes heb ik gemaakt om met een chocolademelk met slagroom op pakjesavond te serveren. Maar eigenlijk kun je ze ook heel goed met Kerst serveren of na een schaatstocht of en winterwandeling. Deze tulbandjes smaken gewoon altijd erg lekker.
Voor 6 tulbandjes
van 175 ml
50 g rozijnen
50 g gedroogde
cranberries
1 eetlepel
cuarenta y tres likeur
50 g blanke
amandelen
150 g fijne
tafelsuiker
150 g zachte
boter
geraspte schil
van ½ citroen
3 eieren
95 g
tarwebloem
95 g
zelfrijzend bakmeel
2 theelepels
speculaaskruiden
2 eetlepels
melk
Extra nodig: flexvorm
met 6 mini tulbandjes
Week de
rozijnen en de cranberries ± 30 minuten in de likeur. Rooster de amandelen in een droge koekenpan
lichtbruin, schud ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Hak ze grof.
Verwarm de
oven voor tot 175 °C. Klop de suiker met de boter en de citroenrasp lichtgeel
en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel.
Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen.
Roer de twee
meelsoorten en de speculaaskruiden door elkaar en spatel het mengsel door het
beslag. Voeg de rozijnen en de cranberries met de likeur, de amandelen en de melk
toe. Vul de ingevette vormpjes met het beslag en bak de tulbandjes in ± 30 minuten goudgeel en
gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten