Ja heus dit zijn die lekker taaie pepernoten. Al moeten ze dan wel even blijven liggen want direct uit de oven zijn ze nog niet echt taai dat is pas de volgende dag het geval. Leuk om vanmiddag met de kinderen te maken!
Voor ± 500 g
Bereidingstijd:
30 minuten
100 gram
honing
1 eetlepel
schenkstroop
50 g donkere
basterdsuiker
60 ml water
250 gram bloem
1 volle
theelepel bakpoeder
½ theelepel
zout
1 theelepel
kaneelpoeder
1 theelepel
anijspoeder
mespunt nootmuskaatpoeder
mespunt
kruidnagelpoeder
Extra nodig:
bakpapier
Verwarm de
oven voor tot 175 °C.
Verwarm de
honing met de schenkstroop, de suiker en het water op een laag vuur tot de
suiker gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen tot op kamertemperatuur.
Zeef de bloem met
het bakpoeder, het zout en de specerijen. Roer het afgekoelde honingmengsel
erdoor en kneed tot een stevig deeg.
Rol het deeg
uit tot een lange sliert met een ΓΈ van ± 2 cm en snijd hem in stukjes.
Leg ze op een
met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten
gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Tip: bestrijk de stukjes deeg met losgeklopt ei als je glanzende
pepernoten wilt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten