woensdag 28 november 2012

Pepernoten

Ja heus dit zijn die lekker taaie pepernoten. Al moeten ze dan wel even blijven liggen want direct uit de oven zijn ze nog niet echt taai dat is pas de volgende dag het geval. Leuk om vanmiddag met de kinderen te maken!



Voor ± 500 g
Bereidingstijd: 30 minuten 


100 gram honing
1 eetlepel schenkstroop
50 g donkere basterdsuiker
60 ml water
250 gram bloem
1 volle theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel anijspoeder
mespunt nootmuskaatpoeder
mespunt kruidnagelpoeder
Extra nodig: bakpapier

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Verwarm de honing met de schenkstroop, de suiker en het water op een laag vuur tot de suiker gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen tot op kamertemperatuur. 

Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de specerijen. Roer het afgekoelde honingmengsel erdoor en kneed tot een stevig deeg.

Rol het deeg uit tot een lange sliert met een ΓΈ van ± 2 cm en snijd hem in stukjes. 

Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ze in de voorverwarmde oven in ± 15 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Tip: bestrijk de stukjes deeg met losgeklopt ei als je glanzende pepernoten wilt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten