De vloeibare starter staan inmiddels 3 dagen en in die tijd is het diverse malen omgeroerd, zitten er kleine luchtbelletjes in het papje en ruikt het appelig zuur.
Nu is het tijd om het de eerste keer te voeden. Voeg 3 eetlepels tarwe of volkoren meel en 3 eetlepels lauwwarm water toe en roer het goed om.
Dit mengsel laten we, afgedekt, een dag wederom op een warme plek (minimaal op kamertemperatuur) staan en ook nu roeren we het na ongeveer 12 uur goed door.
De Franse starter is nu ook actief. In mijn geval is het wat vochtig uitgelopen deeg maar het kan ook zo zijn dat het balletje deeg droog gebleven is en iets is gaan rijzen.
Verwijder de buitenste gedroogde korst van het deeg. Neem 2 volle eetlepels uit het midden van het deeg en roer en 4 eetlepels lauwwarm water door. Voeg beetje bij beetje ± 70 gram volkorenmeel toe en kneed er een balletje van. Leg het in een groter en schoon kommetje en dek het af met huishoudfolie. Laat het een dag op een warme plek staan.
Let op morgen gaan we verder!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten