Mincemeat is rond kerst te koop
bij delicatessenwinkels maar u kunt het ook zelf maken. En als u dat eenmaal
gedaan hebt wilt u nooit meer iets anders. Een van de ingrediƫnten is niervet.
Dit is te koop bij een goede slager maar u kunt ook margarine gebruiken.
Homemade mincemeat
Voor 2 potten
350 g stevige zure appels (Granny
Smith)
½ sinaasappel
½ citroen
50 g gekonfijte sinaasappelschil
175 g niervet
25 g geschaafde amandelen
175 g rozijnen
175 g krenten
175 g sultanas
½ theelepel kaneelpoeder
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel gemalen foelie
175 g donkere basterdsuiker
½ dl bruine rum
Bereiding:
Schil de appels en verwijder de
klokhuizen. Boen de sinaasappel en de citroen onder stromend water schoon en
rasp de oranje en gele schil dun af. Pers de vruchten uit. Hak de appel, de
gekonfijte sinaasappel, het niervet en het amandelschaafsel fijn en schep het
met de rest van de ingrediƫnten goed door elkaar. Doe het mengsel over in goed
schoongemaakte potten en druk het goed aan. Sluit de potten direct. De
mincemeat is ± 6 maanden houdbaar.
Bereidingstijd:
± 20 minuten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten