woensdag 24 december 2014

Chocolade-cranberrykoekjes met hazelnoten


Ik ben al enige tijd de Magimix patissier aan het testen. Deze keer heb ik er het deeg voor lekkere koekjes in gemaakt.

Voor ± 45 koekjes
Bereidingstijd ± 50 minuten

200 g boter, in stukjes
165 g fijne tafelsuiker
150 g donkere basterdsuiker
2 eieren
300 g zelfrijzend bakmeel
50 g cacaopoeder
125 g grof gehakte gedroogde cranberry’s
95 g grof gehakte pure chocolade of chocolade pallets
75 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt

Verwarm de oven voor tot 190 °C. 

Doe de de boter met de 2 soorten suiker en de eieren in de stalen kom en klop eerst op pulsestand en vervolgens op de gewone stand lichtgeel en romig. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep goed door of mix een paar keer op de pulsestand. 

Bekleed een bakblik met en bakmatje en schep met 2 theelepels bergjes deeg met ± 3 cm tussenruimte op het bakblik.

Bak de koekjes in ± 15 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Verdeel intussen de rest van het deeg  over een tweede met een bakmatje bekleed bakblik. Neem de koekjes uit de oven en laat ze 5 minuten op het bakblik liggen. Laat ze op een taartrooster verder afkoelen.

Zet het tweede blik in de oven en bak ook deze koekjes af. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten