dinsdag 23 december 2014

Mincemeat



Mincemeat is rond kerst te koop bij delicatessenwinkels maar u kunt het ook zelf maken. En als u dat eenmaal gedaan hebt wilt u nooit meer iets anders. Een van de ingrediƫnten is niervet. Dit is te koop bij een goede slager maar u kunt ook margarine gebruiken.

Homemade mincemeat
Voor 2 potten

350 g stevige zure appels (Granny Smith)
½ sinaasappel
½ citroen
50 g gekonfijte sinaasappelschil
175 g niervet
25 g geschaafde amandelen
175 g rozijnen
175 g krenten
175 g sultanas
½ theelepel kaneelpoeder
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel gemalen foelie
175 g donkere basterdsuiker
½ dl bruine rum

Bereiding:
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Boen de sinaasappel en de citroen onder stromend water schoon en rasp de oranje en gele schil dun af. Pers de vruchten uit. Hak de appel, de gekonfijte sinaasappel, het niervet en het amandelschaafsel fijn en schep het met de rest van de ingrediĆ«nten goed door elkaar. Doe het mengsel over in goed schoongemaakte potten en druk het goed aan. Sluit de potten direct. De mincemeat is ± 6 maanden houdbaar.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen