vrijdag 19 augustus 2011

Roeren of kneden


Oplettende bezoekers van mijn blog hebben waarschijnlijk gezien dat het beeld gewijzigd is. Dat krijg je als je een graficus in huis hebt, willen zich er altijd mee bemoeien. Maar ik ben het met hem eens dit is veel overzichtelijker!
Inmiddels zijn we bij dag twee aangekomen en als het goed is zie je nog niet echt veel aan je starter. Misschien een enkel bubbeltje maar dan heb je het ook wel gehad. Anders is het wanneer je er aan ruikt, het begint friszuur te ruiken, een beetje yoghurtachtig. En als je erin roert, en dat moet dus wel al een keer gebeurd zijn, is het mengsel een beetje slijmerig van structuur. Dat is een goed teken want dat is het zuurdesem zich aan het ontwikkelen.

Ik had jullie beloofd dat we ook nog met een ander soort starter zouden beginnen. Deze Franse starter wordt op een andere manier gemaakt en geeft ook een ander type brood.  Ook hier is liefde en geduld de basis voor een lekker broodje.
Neem 50 g volkoren of grof tarwemeel en voeg ± 3 eetlepels lauwwarm water toe. Kneed in ± 3 minuten tot een vochtig maar compact deeg en vorm er een balletje van. Dek het af met huishoudfolie en laat het 2 dagen op een warme plaats staan. 

Succes en mochten jullie vragen hebben stel ze gerust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten