dinsdag 2 september 2014

Handige strooier


Ik heb al lang geen stukje op mijn blog geplaatst maar ik beloof jullie daar gaat binnenkort verandering in komen. Hier alvast een handige tip.
Tijdens het kneden van mijn brooddeeg grijp ik regelmatig in mijn voorraadbak met meel om een handje uit te strooien over het werkvlak. En even zo vaak  dacht ik dat moet anders kunnen, ten eerste is het niet hygiënisch om telkens met zuurdesemdeeghanden in de schone bloem te grijpen en ten tweede stuift het met de hand bebloemen van het werkvlak behoorlijk. 


Maar voor € 2,95 ex. BTW heb ik bij de Hanos deze kleine RVS peperstrooier van Hendi met een inhoud van zo’n 100 gram gekocht. Natuurlijk stuift het nog steeds wel wat maar niet zo erg als wanneer ik met de hand bloem over de aanrecht uitstrooi.  En mijn voorraadbak met bloem/meel wordt niet ‘vervuild’ door mijn desemhanden! En natuurlijk niet alleen handig om te gebruiken bij het kneden van brooddeeg ook voor koekjes, het bestuiven van bakvormen en de rijsdoekjes wordt deze strooier bijna dagelijks gebruikt.

1 opmerking: