Door een melding over pizzadaag gemaakt met slechts 2 ingrediƫnten op facebook (dat helaas niet lukte) kwam ik tot deze pizza. De kefir of karnemelk en de baking soda zorgen ervoor dat je het deeg niet hoeft te laten rijzen. Zo heb je veel sneller dan met een gist of desemdeeg een zelfgemaakte pizza op tafel staan. Ik voeg altijd olie aan mijn pizzadeeg toe maar je kunt het ook weglaten.
Snelle pizza
300 g tarwebloem
1 theelepel zout
1 theelepel baking soda
eventueel 2 eetlepels olijfolie
200 ml kefiryoghurt of 175-200 ml boeren karnemelk
beleg naar keuze
Roer de bloem met het zout en de baking soda in een kom door
elkaar. Voeg de olie en de kefiryoghurt toe en kneed alles tot een soepel niet
plakkend deeg. Rol het op een mt bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap
en leg de lap op een met een bakmatje beklede bakplaat.
Bestrijk de bodem naar keuze met tomatensaus en verdeel er
naar wens ham/salami, paprika, champignons en/of uienringen en geraspte kaas over. Bestrooi met
peper, en eventueel gedroogde oregano naar smaak. Zet de pizza in de oven en
stel hem in op 200 °C (niet voorverwarmen dus!). Bak de pizza in ± 25 minuten
lichtbruin en gaar.
Tip: voeg naar wens 1-2 theelepels gedroogde oregano of
Italiaanse kruiden aan het deeg toe.
Ja Marijke die melding kwam via Culy.nl. Jammer maar het leek zo aardig.
BeantwoordenVerwijderenDeze is ook wel te proberen waard en lekker in ieder geval. Ook een makkelijke!!
Dank je wel voor je berichtje Maantje inderdaad is hij lekker en dan is ook belangrijk toch?
BeantwoordenVerwijderen