De fans van de Home Made kookboeken
van Yvette van Boven zaten er vast met smart op te wachten maar nu ligt Home
Made Zomer dan toch eindelijk in de winkels. Wederom een geweldig kookboek
waarin de passie voor het koken van de pagina’s afspat. Niet voor niets zijn de
andere twee Home Made boeken een groot succes, werden ze vertaald in het
engels, duits en frans en liggen ze in boekwinkels overal ter wereld. Yvette
kookt met liefde en die deelt ze graag met iedereen. In dit zomerse kookboek
vind je smakelijke gerechten bereid met zomerse ingrediƫnten, lekkers van de BBQ, sprankelende cocktails en spannende toetjes maar
ook lekkere hapjes voor bij de thee, voorafjes en ontbijt, brunch en
lunchgerechten. Ook voor dit boek verzorgde Yvette alles zelf, van vormgeving tot de
illustraties en de gerechten bereiden voor fotografie. Haar man, fotograaf Oof
Verschuren, maakte alle foto’s. Nu het boek in de winkel ligt kunnen zij beide
genieten van een welverdiende mooie lange zomer. Home Made Zomer kost € 24,95,
ISBN 978 90 5956 420 6.
Ik geef jullie alvast een
voorproefje, dit decoratieve brood smaakt niet alleen erg lekker het ziet er
ook nog eens prachtig uit, ’t is bijna zonde om het op te eten!
Fougasse met spekjes en
olijven
Voor 1 hartig brood
15 g gedroogde gist
(of 2 zakjes)
300 ml lauw water
500 g (harde) bloem
1 eetlepel zout
3 eetlepels olijfolie
15 g spekblokjes
100 g zwarte olijven
zonder pit, in ringetjes
een handvol kruiden:
rozemarijn, tijm, wat je maar voor handen hebt, fijngehakt
Laat de gist in ± 3
eetlepels water weken. Meng de bloem met de gist, het zout, de rest van het
water en de olie. Kneed tot een bol stevig deeg. Til de bol deeg uit de kom en
kneed het verder op het aanrecht, lang, wel een minuut of 10, tot een mooi stevig
deeg dat niet plakt.
Bak intussen de
spekjes in een koekenpan op een zacht vuur zodat je geen extra vet nodig hebt.
Laat ze iets afkoelen en kneed ze dan met de olijven en de kruiden door het
deeg. Verdeel het deeg in 2 of meer gelijke delen of bak 1 groot brood.
Leg het deeg onder een
theedoek en laat het op een warme plaats 1½ uur rijzen.
Verwarm de oven voor
tot 180 °C.
Rol het deeg uit op de
aanrecht tot ene langwerpige plak van 2 cm dik. Maak met een mesje 6 schuine
inkepingen en een rechte bovenin. Een fougasse ziet eruit als een blad van een
grote plant. Je kan het brood desgewenst nu ook bestrijken met wat olijfolie en
bestrooien met wat grof zeezout of met kaas. Bak de fougasse in de
voorverwarmde oven in ± 25 minuten knapperig en bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten