Ik ben al enige tijd de Magimix patissier aan het testen. Deze keer heb ik er het deeg voor lekkere koekjes in gemaakt.
Voor ± 45 koekjes
Bereidingstijd ± 50 minuten
200 g boter, in stukjes
165 g fijne tafelsuiker
150 g donkere basterdsuiker
2 eieren
300 g zelfrijzend bakmeel
50 g cacaopoeder
125 g grof gehakte gedroogde cranberry’s
95 g grof gehakte pure chocolade of chocolade pallets
75 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Doe de de boter met de 2 soorten suiker en de eieren in de stalen kom en klop eerst op pulsestand en vervolgens op de gewone stand lichtgeel en romig. Voeg de rest van de ingrediënten toe
en schep goed door of mix een paar keer op de pulsestand.
Bekleed een bakblik met en bakmatje en schep met 2 theelepels bergjes deeg met ± 3 cm tussenruimte op het bakblik.
Bak de koekjes in ± 15 minuten in de voorverwarmde oven
gaar. Verdeel intussen de rest van het deeg over een tweede met een bakmatje bekleed
bakblik. Neem de koekjes uit de oven en laat ze 5 minuten op het bakblik liggen. Laat ze op
een taartrooster verder afkoelen.
Zet het tweede blik in de oven en bak ook deze koekjes
af. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.